Tesla má v Číne ďalší problém! Niektoré modely sťahuje z predaja

NETKY.SK • 27 Jún 2021, 13:06 • 2 min
Tesla má v Číne ďalší problém! Niektoré modely sťahuje z predaja

PEKING - Výrobca elektrických áut Tesla sťahuje v Číne zhruba 285-tisíc elektromobilov pre chybu s tempomatmi.

slovakia

left justify in out

V sobotu to uviedli čínske úrady, podľa ktorých sa funkcia tempomatu môže náhodne aktivovať a spôsobiť náhle zrýchlenie automobilov, čo predstavuje bezpečnostné riziko. Firma na čínskej platforme Weibo v správe pre zákazníkov uviedla, že potenciálne bezpečnostné riziká sú v extrémnych prípadoch.

 

img

 

O ktoré modely ide? 
Čínsky Štátny úrad pre reguláciu trhu uviedol, že čínske dcérske spoločnosti Tesly ho kontaktovali "pred niekoľkými dňami" a požiadali o stiahnutie z trhu. To sa týka 211 256 sedanov Model 3 a 38 599 kompaktných crossoverových SUV Model Y, ktoré zostavili v Číne, a tiež 35 665 importovaných Modelov 3. Vozidlá vyrobili v období od decembra 2019 po jún 2021.

 


Regulátor uviedol, že Tesla plánuje vylepšiť softvér tempomatov na diaľku. Majiteľom elektromobilov, ktoré sa nedajú opraviť na diaľku, bude firma kontaktovať.

Tesla Inc., ktorá sídli v kalifornskom Palo Alte, neodpovedala na žiadosti agentúry AP o komentár.

 

Problémy už boli s brzdami 
Firma v Číne už čelila niekoľkým výzvam, vrátane obvinení zo zlého zaobchádzania so zákazníkmi. V apríli zákazníčka na autosalóne protestovala, že chybné brzdy na elektromobile Tesla jej rodiny viedli k dopravnej nehode, v dôsledku ktorej skončili jej rodičia v nemocnici.

 

 

Tesla pôvodne pripisovala vinu vodičovi, neskôr však vydala verejné ospravedlnenie zákazníčke a zaviazala sa, že sa z incidentu poučí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies