Tesla dosiahla historické maximum, z rebríčka vyradila Ford

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 14:59 • 2 min
Tesla dosiahla historické maximum, z rebríčka vyradila Ford

Silicon Valley - Výrobcovi elektroauta značky Tesla sa začalo veľmi dariť. V pondelok sa umiestnila na druhom mieste, čím vyradila automobilku Ford.

slovakia

left justify in out

Stala sa teda druhou najväčšou automobilkou v USA. Akcie Tesly dosiahli v minulom roku historické maximum 298,6 miliónov USD. Trhová kapitalizácia firmy dosiahla v minulom roku 48,7 miliardy USD, čím predbehlo Ford, ktorý mal hodnotu na burze o 4 miliardy menej. Tesla sa teda jednoznačne radí medzi jednotku na trhu a stáva sa symbolom veľkoobjemových výrobcov elektroáut.

 

Tesla v pondelok oznámila, že sa jej podarilo predať za obdobie štyroch mesiacov až 25-tisíc áut. Ide o oveľa väčší odbyt ako odborníci mohli vôbec očakávať. Ford síce predá podobné množstvo denne, ale aj napriek tomu akcie spoločnosti klesli, pretože ich odbyt nenaplnil očakávané plány. Akcie Tesly sú podľa väčšiny ukazovateľov najviac nadhodnotené, no to ani zďaleka neodrádza rady investorov, práve naopak, tí automobilke plne dôverujú.

 

Považujú firmu Tesla za najpokrokovejšiu zo všetkých výrobcov elektromobilov. Ambície spoločnosti sú jasné, stať sa prelomovým a najobjemnejším výrobcom elektromobilov svetového trhu. Dopomôcť k tomu má vozidlo Model 3, ktorý bude stáť o polovicu menej, čím sa stane oveľa dostupnejší  než modely uvedené na trh v poslednom období. 

 

Už v roku 2018 má ročná produkcia automobilky dosiahnuť 500-tisíc kusov elektro vozidiel. Medzi najväčších investorov, ktorí konceptu Tesly veria patrí napríklad čínsky internetový gigant Tencent Holdings, ktorý kúpil 5 percent firmy. Tesle plánuje pomôcť s predajom na najväčších automobilových trhoch sveta, ktorý sa na elektromobily z veľkej časti spolieha. Informoval portál iDnes.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies