Tesla by mohla už v piatok oznámiť výstavbu závodu v Mexiku

NETKY.SK • 20 December 2022, 14:00 • 2 min
Tesla by mohla už v piatok oznámiť výstavbu závodu v Mexiku

MEXIKO - Tesla by mohla v už v piatok (23. 12.) oznámiť výstavbu závodu v Mexiku, uviedol mexický denník Reforma. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Americký výrobca elektromobilov chce údajne postaviť novú gigatováreň v severomexickom štáte Nuevo León, pričom výška prvotnej investície by mala dosiahnuť 800 miliónov USD až 1 miliardu USD (754,9 milióna až 943,6 milióna eur). Šéf Tesly Elon Musk navštívil štát Nuevo León, ktorý hraničí s Texasom, v októbri. Zdroj agentúry Reuters uviedol, že Musk sa vtedy stretol s guvernérom štátu Samuelom Garcíom a americkým veľvyslancom v Mexiku Kenom Salazarom. Mexický závod by mal stáť na okraji mesta Monterrey a mal by začať produkovať komponenty pre aktuálne modely Tesly, uviedol denník Reforma. Neskôr by sa v ňom mohol začať vyrábať aj nový model Tesly s nižšími nákladmi v porovnaní s ostatnými závodmi koncernu. Podľa agentúry Reuters nie je isté, či Tesla ohlási výstavbu mexického závodu ešte pred Vianocami, ak sa to nestane, malo by sa to stať v januári. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies