Tescu sa nedarí: V Česku prerobilo ďalšie 4 miliardy

NETKY.SK • 12 November 2015, 06:33 • 2 min
Tescu sa nedarí: V Česku prerobilo ďalšie 4 miliardy

PRAHA - Česká dcéra britského maloobchodného reťazca Tesco vykázala aj za minulý finančný rok 2014/2015 stratu 3,9 miliardy korún (144,33 milióna eur). To je takmer rovnaká strata ako rok predtým, keď Tesco v Česku prerobilo tiež takmer 4 miliardy Kč. Informoval o tom dnes na svojej internetovej stránke pražský denník E15.

slovakia

left justify in out

Tržby českej dcéry pritom vlani vzrástli o 1,1 % na 41,7 miliardy Kč. Hospodárske výsledky za minulý rok však zahŕňajú mimoriadne odpisy majetku, povedal hovorca reťazca Václav Koukolíček. "Sme v procese transformácie nášho podnikania v Českej republike, vytvorili sme jednu obchodnú jednotku v strednej Európe, a ako dokazujú naše polročné výsledky, medziročne tržby rástli na všetkých stredoeurópskych trhoch," dodal.

 

Tesco tento rok zaviedlo jednotný riadiaci tím pre oblasť strednej Európy. Predajne v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Poľsku tak majú vedenie v Prahe.

 

Tržby českých obchodov Tesco, vrátane predaja pohonných látok v 1. polroku aktuálneho finančného roka 2015/16 dosiahli 20,8 miliardy Kč, medziročné porovnanie firma neuviedla. Dodala len, že v celej strednej Európe reťazec zvýšil tržby bez pohonných látok medziročne o 3,2 %.

 

Médiá tento rok špekulujú o budúcnosti reťazca v strednej Európe. E15 v tejto súvislosti cituje slovenský portál Aktuality.sk, ktorý v septembri uviedol, že investičný fond Hartenberga (ktorého spoluzakladateľom je český minister financií Andrej Babiš) rokuje o kúpe predajní Tesco v Česku a na Slovensku. Fond ani české zastúpenie Tesca informáciu nekomentovali, Babiš ešte na jar poprel záujem o získanie časti Tesca.

 

Britské Tesco vstúpilo na český trh v roku 1996, momentálne tam prevádzkuje 203 obchodov a podľa svojich internetových stránok zamestnáva v ČR takmer 14.000 ľudí.

 

(1 EUR = 27,022 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona