Tesco sa zapojilo do boja proti plytvaniu potravín, s dodávateľmi a zákazníkmi darovali vyše sto tisíc eur na podporu potravinových bánk

NETKY.SK • 14 August 2017, 10:14 • 2 min
Tesco sa zapojilo do boja proti plytvaniu potravín, s dodávateľmi a zákazníkmi darovali vyše sto tisíc eur na podporu potravinových bánk

BRATISLAVA - Spoločnosť Tesco spoločne s dodávateľmi a zákazníkmi darovala na pomoc potravinovým bankám vyše 105-tisíc eur. Na prelome júna a júla v predajniach Tesco prebiehala iniciatíva zameraná na podporu potravinových bánk a boja proti plytvaniu potravinami.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť venovala jedno percento príjmov z predaja vybraných výrobkov na financovanie aktivít organizácií, ktoré prevádzkujú potravinové banky. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Šutarová z agentúry LIKE.

Výkonný riaditeľ Tesco Stores Slovensko Martin Kuruc poďakoval všetkým dodávateľom, ktorí sa rozhodli do projektu zapojiť. Zákazníci mohli prispieť kúpou viac než stovky vybraných značiek. „Som veľmi rád, že sme sa dokázali spojiť a darovať toľko na dobrú vec. My v Tescu sme presvedčení, že boj s plytvaním potravinami vyhráme, len keď sa doň zapojíme všetci. Aj z tohto dôvodu si veľmi ceníme, že si naši partneri uvedomili význam tejto témy a zapojili sa spoločne s nami do aktivít na pomoc potravinovým bankám,“ povedal Martin Kuruc.

V súčasnosti spolupracuje s potravinovými bankami 72 slovenských predajní reťazca Tesco, ktoré sa takýmto spôsobom snažia bojovať proti plytvaniu potravinami. Tesco Slovensko doteraz darovalo celkovo 70-tisíc porcií teplého jedla a zaviazalo sa, že do roku 2020 všetky predajne v Strednej Európe schopné ponúkať svoje prebytky miestnym charitám na pomoc ľuďom v núdzi.

Tesco tiež každoročne organizuje národnú zbierku potravín. Už od roku 2015 majú zákazníci pred Vianocami možnosť zakúpiť si v predajniach potraviny, ktoré miestne potravinové banky odovzdávajú na charitu. Spoločnosť Tesco sa zaviazala, že každý rok zvýši hodnotu vyzbieraných potravín o 20 percent, ktoré ponúka charitatívnym partnerom vo forme peňažného daru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona