Tesco prestalo predávať známe produkty: Persil alebo majonézy Hellman's už v e-shope nedostanete

NETKY.SK • 14 Október 2016, 10:13 • 2 min
Tesco prestalo predávať známe produkty: Persil alebo majonézy Hellman's už v e-shope nedostanete

LONDÝN - V ponuke internetového obchodu britského maloobchodného reťazca Tesco začínajú chýbať niektoré produkty spoločnosti Unilever.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je spor o zvýšenie ich cien, ktoré presadzuje nadnárodný koncern vzhľadom na oslabenie libry po júnovom referende o brexite. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Hovorca Tesca v tejto súvislosti uviedol, že reťazec momentálne skúma, či je nevyhnutné, aby mal v ponuke takú škálu produktov Unileveru.

 

Na stránke e-shopu tak dnes chýbali napríklad nátierka Marmite, prací prášok Persil, majonézy a omáčky Hellman's či produkty značky Knorr.

 

Graeme Pitkethly, finančný riaditeľ spoločnosti Unilever podľa vlastných slov očakáva "rýchle vyriešenie sporu". A dodal, že ostatní klienti akceptovali zvýšenie cien.

 

V Británii, ktorá sa podieľa zhruba 5 % na obrate koncernu, by podľa neho malo dôjsť k zvýšeniu cien, keďže libra oslabila a náklady na import tovaru vzrástli.

 

Maloobchodníci v krajine sa však snažia brániť zdražovaniu, aby neodradili klientov od nákupu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies