Tesco predalo sieť obchodov Dobbies za 217 miliónov libier

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 12:59 • 2 min
Tesco predalo sieť obchodov Dobbies za 217 miliónov libier

LONDÝN - Spoločnosť Tesco, ktorá je najväčším britským maloobchodným reťazcom, predala sieť obchodov špecializovaných na záhradné vybavenie Dobbies Garden Centres za 217 mil. libier (GBP). Spoločnosť o tom informovala v piatok.

slovakia

left justify in out

Tesco kúpilo Dobbies v roku 2007 a vybudovalo z neho druhú najväčšiu britskú retailovú sieť špecializovanú na záhradné vybavenie s pôsobením v 35 lokalitách. Dobbies k zisku Tesca v jeho účtovnom roku 2015/16 prispelo sumou 17 mil. GBP. Teraz túto sieť predajní reťazec Tesco predal skupine investorov pod vedením Midlothian Capital Partners a Hattington Capital.

 

Generálny riaditeľ Tesca Dave Lewis, ktorý do spoločnosti prišiel v roku 2014, sa sústreďuje na oživenie predaja potravín, čiže hlavnej oblasti podnikania reťazca v Británii. "Sme presvedčení, že táto dohoda poskytne Dobbies svetlú budúcnosť a zároveň to nášmu podnikaniu v oblasti maloobchodu vo Veľkej Británii umožní sústrediť sa na svoje hlavné sily," uviedol Lewis. Tento mesiac sa Tesco dohodlo aj na predaji svojej tureckej dcéry a siete reštaurácií Giraffe v Británii. Vlani Lewis predal juhokórejskú divíziu Tesca za 6,1 mld. USD. To znamená, že zahraničné dcéry firma teraz má iba v Thajsku, Malajzii, strednej Európe a v Írsku.

 

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona