Tesco plánuje predať menšie aktíva v Británii

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 14:36 • 2 min
Tesco plánuje predať menšie aktíva v Británii

LONDÝN - Britský maloobchodný reťazec Tesco, pripravuje plán predaja stratových podnikov, a to vrátane záhradných centier Dobbies Garden Centres. Tesco, ktoré zápasí s poklesom tržieb, sa chce sústrediť na oživenie svojho hlavného biznisu, a tým je predaj potravín. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na reportáž televíznej stanice Sky News.

slovakia

left justify in out

Sky News citovala nemenovaný zdroj, podľa ktorého generálny riaditeľ reťazca Dave Lewis schválil návrh, aby banka Greenhill pripravila predaj Dobbies.

 

A podľa tohto zdroja Tesco plánuje predať aj sieť predajní kávy Harris & Hoole a reštauračnú sieť Giraffe.

 

Tieto podniky majú len malý podiel na tržbách spoločnosti Tesco, ktorá očakáva za odchodný rok 2015/16 (do 31. marca 2016) tržby vyše 55 miliárd libier (68,13 miliardy eur).

 

Hovorca spoločnosti sa k správam o predaji majetku odmietol vyjadriť a označil ich za fámy a špekulácie.

Keď Lewis vlani predal juhokórejskú divíziu reťazca za 6,1 miliardy GBP vyhlásil, že ďalšie významné zmeny nepredpokladá. No dodal, že predaj menších aktív nevylučuje.

 

Tesco by malo 13. apríla zverejniť výsledky za uplynulý finančný rok, ktorý sa skončil 31. marca 2016. A tie by mali ukázať, či Lewisov plán zotavenia najväčšieho maloobchodného reťazca v Británii funguje.

 

Tesco má za sebou ťažké dva roky. Jednak čelí veľkému konkurenčnému tlaku diskontných reťazcov ako Aldi a Lidl a predvlani mu situáciu ešte skomplikoval účtovný škandál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies