Tesco ohlásilo výstavbu nového distribučného centra

NETKY.SK • 19 December 2016, 11:27 • 2 min
Tesco ohlásilo výstavbu nového distribučného centra

BRATISLAVA - Spoločnosti Tesco Stores Slovakia a Prologis uzavreli dohodu o výstavbe nového účelovo budovaného distribučného centra s rozlohou 55 tisíc metrov štvorcových v logistickom centre Prologis Park Galanta - Gáň na Slovensku. Slúžiť má ako centrála pre skladovanie suchých potravín určených do predajní na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku. Informovala o tom spoločnosť Tesco Slovakia.

slovakia

left justify in out

„Rozhodnutie rozšíriť naše priestory v Prologis Park Galanta - Gáň bolo do veľkej miery dané jeho ideálnou polohou pre zásobovanie predajní obsluhujúcich zákazníkov po celej strednej Európe,“ povedal o výstavbe nového distribučného centra riaditeľ Tesco Stores Slovakia Martin Kuruc.

 

Podľa viceprezidenta a riaditeľa Prologis pre strednú a východnú Európu Martina Poláka hrá Prologis Park Galanta - Gáň v stredoeurópskom portfóliu čím ďalej, tým väčšiu úlohu. „Viac a viac globálnych prevádzkovateľov obchodov pre koncových spotrebiteľov začína Slovensko vďaka jeho vhodnej polohe a priaznivým podmienkam na trhu vnímať ako vhodnú lokalitu pre svoje logistické operácie v regióne,“ skonštatoval Polák.

 

Prologis Park Galanta - Gáň tvoria tri haly vybudované s celkovou rozlohou 185 tisíc metrov štvorcových distribučných priestorov. Po úplnom dobudovaní má byť v parku päť budov s celkovou veľkosťou takmer 250 tisíc metrov štvorcových.
Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona