Tesco je v strednej Európe na predaj: Príde k nám americký Walmart?!

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:52 • 2 min
Tesco je v strednej Európe na predaj: Príde k nám americký Walmart?!

BRATISLAVA - Tesco má podľa denníka Hospodárske noviny už o mesiac vypísať medzinárodný tender na predaj svojho stredoeurópskeho biznisu, čiže predajní nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku a Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka by prípadným kupcom mohla byť americká obchodná sieť Walmart. Americký gigant sa spomína aj ako potenciálny kupec slovenského Tesca. Zamiešať karty môžu podľa denníka aj Ázijčania, alebo francúzsky gigant Groupe Casino.

 

Tesco predáva juhokórejskú divíziu Homeplus za 6,1 miliardy 

 

Britský obchodný reťazec Tesco predáva svoju juhokórejskú divíziu Homeplus konzorciu na čele s fondom súkromného kapitálu MBK Partners za 6,1 mld. USD.

 

img

 

Spoločnosť o tom informovala v pondelok. Homeplus je najväčším aktívom Tesca na zahraničných trhoch. Tretí najväčší maloobchodný predajca na svete sa predajom snaží kompenzovať spomalenie na kľúčovom domácom trhu.

 

Po sérii varovaní o zhoršených vyhliadkach ziskovosti sa úverový rating firmy ocitol na hranici špekulatívneho pásma. Po zdanení a zaúčtovaní transakčných nákladov Tesco z predaja podľa vlastných údajov utŕži zhruba 3,35 mld. libier (GBP).

 

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona