Tesco dostalo už tretiu miliónovú pokutu, druhú na Spiši

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 18:46 • 2 min
Tesco dostalo už tretiu miliónovú pokutu, druhú na Spiši

BRATISLAVA - Obchodná sieť Tesco Stores SR dostala už tretiu miliónovú pokutu, a to za opakované nedostatky v jeho hypermarkete v Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

Zistili ich kontrolóri 26. októbra 2014. Vyplýva to zo zverejneného výsledku odvolacieho konania na Štátnej veterinárnej a potravinovej správe (ŠVPS) SR. Na prípad upozornil portál dennikn.sk. Prvé dve miliónové pokuty dostal reťazec za zistenia v predajniach v Partizánskom a Spišskej Belej.
     

Inšpektori ŠVPS počas kontroly v hypermarkete v Spišskej Novej Vsi v októbri minulého roka zistili predaj tlačenky a strukovín po dátume spotreby a dátume minimálnej trvanlivosti. V predajni kontrolóri objavili aj mandarínky, hrozno a papriku-kapiu v hmotnosti približne 29 kilogramov, na ktorých bola hniloba alebo pleseň. Pokutu 1 milión eur dostal hypermarket v Spišskej Novej Vsi aj za nedostatky zistené pri skladovaní potravín, ako i za porušené obaly mrazených výrobkov.
     

Pri uložení miliónovej pokuty veterinárna a potravinová správa prihliadala aj na to, že hypermarket Tesco v Spišskej Novej Vsi už dostal pokutu 7000 eur po vlaňajšej marcovej kontrole za predaj potravín po dátume spotreby a dátume minimálnej trvanlivosti. Ďalšiu pokutu v sume 7000 eur predajňa dostala v minulom roku za predaj zemiakov s výskytom plesne a hniloby.
     

Prvú miliónovú pokutu ŠVPS udelila Tescu v Partizánskom za opakovaný predaj potravín (syrov, čaju, kávy a cukroviniek) po dátume minimálnej trvanlivosti a za predaj ovocia a zeleniny, ktoré nie sú vhodné pre ľudskú spotrebu.
     

Druhú miliónovú pokutu dostalo Tesco od veterinárnej a potravinovej správy za opakovaný predaj nevyhovujúceho ovocia a zeleniny a potravín po dátume minimálnej trvanlivosti v supermarkete v Spišskej Belej.
     

Spoločnosti Tesco Stores SR sa zaplatenie miliónovej pokuty za predajňu v Partizánskom podarilo odložiť, pretože súd vyhovel jeho žiadosti o odklad zaplatenia pokuty. Aj o rozhodnutí kontrolórov, ktorí dali vysoké pokuty za nedostatky zistené v obchodoch v Spišskej Belej a Spišskej Novej Vsi, má Tesco pochybnosti, povedala pre Denník N hovorkyňa Tesca Zuzana Lošáková s tým, že reťazec sa bude voči obom rozhodnutiam brániť právnou cestou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies