Terry Gilliam znova začne nakrúcať film o Donovi Quijotovi

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 11:59 • 2 min
Terry Gilliam znova začne nakrúcať film o Donovi Quijotovi

LOS ANGELES - Americko-britský filmár a herec Terry Gilliam oznámil, že sa znova vráti k filmovému projektu The Man Who Killed Don Quixote.

slovakia

left justify in out

Ako prezradil na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, nakrúcanie by malo odštartovať začiatkom októbra. "Chcem tento film dostať zo svojho života,“ vyjadril sa 75-ročný rodák z Minneapolisu k snímke, ktorú sa snažil nakrútiť ešte v roku 2000, ale pre komplikácie s mimoriadne zlým počasím a pre zdravotné problémy predstaviteľa hlavného hrdinu musel jej produkciu ukončiť.


V adaptácii románu Dômyselný rytier Don Quijote de la Mancha (1605) španielskeho spisovateľa Miguela de Cervantesa y Saavedru sa v hlavnej úlohe predstaví anglický herec Michael Palin a jeho americký kolega Adam Driver stvárni obchodného riaditeľa, o ktorom si Quixote myslí, že je Sancho Panza. Vo filme si okrem nich zahrá aj bývalá modelka Olga Kurylenko. V pôvodnom projekte z roku 2000 sa v hlavných úlohách mali predstaviť Jean Rochefort a Johnny Depp, neskôr sa s ním spájali aj Robert Duvall a Ewan McGregor alebo John Hurt a Jack O'Connell.


Gilliam bude film nakrúcať v Španielsku, Portugalsku a na Kanárskych ostrovoch s rozpočtom 17 miliónov eur. "Tento rok je štyristé výročie Cervantesovej smrti a už nemôžeme dlhšie čakať,“ dodal filmár, ktorý by chcel snímku predstaviť už počas budúcoročného MFF v Cannes.


Terry Gilliam je členom skupiny Monty Python, ktorú preslávil britský televízny seriál Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974). Venuje sa i réžii celovečerných filmov. Nakrútil napríklad snímky Brazil (1985), Kráľ rybár (1991), Dvanásť opíc (1995), Strach a hnus v Las Vegas (1998), Krajina prílivu (2005), Kliatba bratov Grimmovcov (2005), Imaginarium Dr. Parnassa (2009) či The Zero Theorem (2013). Na konte má jednu nomináciu na Oscara za scenár Brazil a jednu na Zlatý glóbus za réžiu Kráľa rybára. Britská akadémia filmových a televíznych umení mu v roku 2009 udelila prestížne BAFTA Fellowship za výnimočný prínos filmovému umeniu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona