Terry by mohol v lete zamieriť do Interu Miláno

NETKY.SK • 4 Február 2016, 10:13 • 2 min
Terry by mohol v lete zamieriť do Interu Miláno

LONDÝN - Dlhoročný pilier obrany anglického futbalového klubu FC Chelsea John Terry by sa mohol v lete sťahovať do Talianska. Ako informoval denník Daily Star, účastník Serie A Inter Miláno údajne zvažuje, že Terrymu predostrie oficiálnu ponuku.

slovakia

left justify in out

Vedenie "The Blues" svojho kapitána minulý týždeň informovalo, že po skončení tejto sezóny prestane byť hráčom londýnskeho klubu. Pôsobil v ňom od svojich 14 rokov, momentálne má 35 a 2 mesiace. "Pred zápasom proti Arsenalu mi povedali, že môj kontrakt už neobnovia. Nebude to teda rozprávkový koniec kariéry v Chelsea. Rád by som ešte zostal, ale klub sa rozhodol vybrať inou cestou. Potreboval som vedieť, čo ďalej, lebo každý január som riešil otázku svojej budúcnosti. Žiaľ, v drese Chelsea to už nebude. Veci sa nezmenili ani po príchode nového trénera. Nemôžem pokračovať v inom anglickom tíme. Neviem si to predstaviť, bude to asi zahraničie," vyhlásil pred pár dňami Terry podľa AP.

 

Terry absolvoval seniorský debut v Chelsea ešte v roku 1998, kapitánom sa stal v sezóne 2004/2005. Jeho fyzické prednosti, predvídavosť a líderstvo na trávniku z neho urobili jednu z výnimočných postáv klubu na ceste k mnohým trofejam. Terry pomohol Chelsea k štyrom víťazstvám v Premier League, piatim triumfom v FA Cupe, trom Ligovým pohárom. Na európskej úrovni sa "The Blues" v roku 2012 stali šampiónmi najprestížnejšej kontinentálnej súťaže Ligy majstrov a o rok neskôr dobyli aj triumf v súťaži číslo 2 - Európskej lige. Celkovo zatiaľ odohral za klub zo Stamford Bridge 696 zápasov. Terry odohral aj 78 zápasov v drese národného mužstva Anglicka, kde bol tiež kapitánom. Medzinárodnú reprezentačnú futbalovú kariéru ukončil v roku 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona