Terorizmus v Európe straší dovolenkárov: Týmto krajinám sa radšej vyhnite

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 11:18 • 2 min
Terorizmus v Európe straší dovolenkárov: Týmto krajinám sa radšej vyhnite

BRATISLAVA - Kde sa v lete nemusíme báť? Puč v Turecku, teroristické útoky aj obavy z utečencov. To všetko v súčasnosti mení rozhodnutia Slovákov, kde stráviť dovolenku.

slovakia

left justify in out

Podľa bezpečnostného analytika Jaroslava Naďa je potrebné si dávať pozor vo veľkých európskych mestách, ako sú Paríž, Barcelona, Londýn.

 

Na dovolenku sú bezpečnou destináciou Chorvátsko, Slovinsko a sever Talianska. "Najnebezpečnejšia je naďalej severná Afrika, najmä Tunisko a Líbya. Vysoko rizikový zostáva Egypt. V prípade Turecka je riziko veľmi veľké," uviedol analytik pre denník Nový čas.

 

Podľa Jaroslava Naďa sa treba v Európe vyhýbať podujatiam, kde sa zhromažďuje veľa ľudí - hudobným festivalom, alebo športovým zápasom. "Zvýšené riziko však podľa mňa hrozí najmä v Španielsku, kde sa zvýšil počet prívržencom džihádistov," povedal Naď.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona