Terorizmus sa dostal aj do Kanady: Muž pobodal policajta a dodávkou zrážal chodcov!

NETKY.SK • 1 Október 2017, 15:00 • 2 min
Terorizmus sa dostal aj do Kanady: Muž pobodal policajta a dodávkou zrážal chodcov!

OTTAWA - Zranenie jedného príslušníka polície a najmenej štyroch civilistov si vyžiadali dva incidenty, ku ktorým došlo v noci nadnes kanadskom meste Edmonton.

slovakia

left justify in out

Útočník najprv zrazil a pobodal policajta a následne vrážal dodávkou do chodcov. Informovala o tom dnes BBC.

 

Polícia muža zadržala a incident vyšetruje ako teroristický čin, pretože v aute podozrivého sa našla vlajka extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Šéf edmontonskej polície Rod Knecht uviedol, že prvý incident sa odohral v sobotu o 20.15 h miestneho času (dnes o 04.15 h SELČ) na križovatke neďaleko štadióna Commonwealth, kde práve prebiehal zápas v americkom futbale. Páchateľ tam zrazil príslušníka hliadky dopravnej polície, ktorý stál pri svojom vozidle.

 

"Odrazu sa vysokou rýchlosťou prirútilo vozidlo značky Chevrolet Malibu, ktoré prerazilo zábranu oddeľujúcu cestu od chodníka. Vozidlo zachytilo hliadkujúceho policajta, pričom jeho telo vymrštilo do výšky približne 4,5 metra a po náraze do policajného auta zostalo stáť," uviedol Knecht.

 

Podozrivý potom vystúpil z auta a s nožom v ruke "zúrivo" zaútočil na zraneného policajta, pričom ho niekoľkokrát bodol a následne z miesta činu utiekol.

 

O niekoľko hodín neskôr, keď bola pátracia akcia po páchateľovi, ktorým bol približne 30-ročný muž, v plnom prúde, zastavila polícia na kontrolnom stanovišti neďaleko centra Edmontonu dodávku špedičnej spoločnosti U-Haul. Keď si jej vodič uvedomil, že ho policajná hliadka identifikovala ako páchateľa večerného útoku na policajta, okamžite s dodávkou ušiel smerom do centra mesta.

 

"Vozidlo spoločnosti U-Haul prenasledované príslušníkmi polície začalo okamžite unikať smerom do centra Edmontonu. Počas prenasledovania sa vodič dodávky zámerne pokúšal vrážať do chodcov na prechodoch a v bočných uličkách," povedal šéf edmontonskej polície.

 

Prenasledovanie sa skončilo po tom, čo sa unikajúca dodávka prevrátila a policajti útočníka zadržali.

 

Podľa Knechta počas prenasledovania utrpeli zranenia najmenej štyria chodci, aj keď informácie o závažnosti ich zranení neboli bezprostredne k dispozícii. Policajt, ktorého podozrivý pobodal pri prvom útoku, bol prevezený do nemocnice, ale nie je v ohrození života.

 

"Na základe dôkazov z miesta činu a činnosti podozrivého sa rozhodlo, že tieto incidenty sa budú vyšetrovať ako teroristické činy," dodal Knecht a potvrdil, že na prednom sedadle auta Chevrolet Malibu, ktoré páchateľ zanechal na mieste prvého incidentu, sa našla vlajka Islamského štátu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies