Teroristický útok v Bostone sa nemusel stať: Zlyhala komunikácia tajných služieb!

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 06:30 • 2 min
Teroristický útok v Bostone sa nemusel stať: Zlyhala komunikácia tajných služieb!

WASHINGTON - Informácie, ktoré by pravdepodobne vyvolali podrobné prešetrenie Tamerlana Carnajeva, podozrivého z bombových útokov na maratón v Bostone, zostali zablokované v komunikačných medzerách medzi americkými tajnými službami a USA i Ruskom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters sa to uvádza vo všeobecnej správe vyšetrovateľov, ktorú zverejnili vo štvrtok.
      

Americké tajné služby dostali od ruských už v roku 2011 varovanie, že by Carnajev mohol predstavovať hrozbu. Nedostatok ďalších informácií však viedol k zníženiu povedomia o nebezpečenstve, ktoré Carnajev v skutočnosti predstavoval, píše Reuters.
      

Tamerlan Carnajev je jedným z dvoch čečenských bratov obvinených z uskutočnenia bombového útoku na Bostonskom maratóne v apríli 2013. Traja ľudia vtedy zahynuli a vyše 260 ďalších utrpelo zranenia.
      

Čečenci z Ruska žili v oblasti Bostonu približne desať rokov. Tamerlan zahynul pri prestrelke, kým jeho brat Džochar sa dostal do rúk polície a prokuratúra ho obviňuje, že on a jeho brat umiestnili dve bomby vyrobené z tlakových hrncov v blízkosti cieľovej rovinky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies