Teroristický útok na východe Ukrajiny: Natražili bombu na jedného z hlavných povstaleckých veliteľov

NETKY.SK • 4 Február 2017, 11:53 • 2 min
Teroristický útok na východe Ukrajiny: Natražili bombu na jedného z hlavných povstaleckých veliteľov

MOSKVA - Jeden z hlavných veliteľov proruských separatistov na východe Ukrajiny Oleg Anaščenko zahynul dnes v meste Luhansk po tom, ako explodoval jeho automobil. Vo vozidle sa nachádzala jedna ďalšia bezprostredne neidentifikovaná osoba, ktorá taktiež prišla o život.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorca luhanských milícií obvinil z incidentu ukrajinské špeciálne služby. Tlačová kancelária luhanských milícií označila udalosť za teroristický útok. "Plukovník Anaščenko bol zabitý pri teroristickom útoku, výbuchu auta, o 07.50 h miestneho času," uviedla kancelária, ktorú cituje ruská agentúra TASS.

 

Luhanská ľudová republika (LĽR) je popri Doneckej ľudovej republike (DĽR) jedným z dvoch ukrajinských regiónov, kde proruskí separatisti od apríla 2014 bojujú proti ukrajinským vládnym silám. Konflikt si vyžiadal už viac než 9800 mŕtvych. Boje na východe Ukrajiny tento týždeň prudko eskalovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies