Teroristické zoskupenie Islamský štát prevzal zodpovednosť za výbuch v supermarkete v Petrohrade

NETKY.SK • 30 December 2017, 22:28 • 2 min
Teroristické zoskupenie Islamský štát prevzal zodpovednosť za výbuch v supermarkete v Petrohrade

MOSKVA - Teroristické zoskupenie "Islamský štát" prevzal zodpovednosť za výbuch v supermarkete Petrohradu. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

O tom informujú na webovej stránke SITE, sledujúci informačnú činnosť extrémistov. Podľa ich vyhlásenia, útok vykonali členovia zoskupenia "Islamský štat". Večer, 27. decembra, v supermarkete Petrohradu explodovala ručne vyrobená bomba, vybavená zničujúcimi prvkami. Následkom čoho utrpelo zranenia 18 ľudí, z ktorých osem zostávajú doteraz v nemocniciach.

 

V súvislosti s výbuchom bolo začaté trestné konanie "o pokuse o vraždu viacerých osôb, spáchaný všeobecne nebezpečným spôsobom". Prezident Putin pomenoval udalosť teroristickým útokom. Taktiež nariadil špeciálnym službám, pri zadržiavaní teroristov, v prípade ohrozenia života, "likvidovať banditov na mieste".

 

Vedúci ministerstva pre mimoriadné situácie Vladimir Puchkov vyhlásil, že systém varovania pred teroristickým činom v Rusku je dosť účinný, ale minimálne riziká však stále pretrvávajú. Aby sa zabránilo takýmto výskytom útokov, je dôležitá činnosť občanov a verejných organizácii, zdôraznil šéf Ministerstva pre mimoriadné situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona