Teroristické šialenstvo pokračuje: V nákupnom centre v Keni prepukla znovu intenzívna streľba!

NETKY.SK • 24 September 2013, 10:16 • 2 min
Teroristické šialenstvo pokračuje: V nákupnom centre v Keni prepukla znovu intenzívna streľba!

NAIROBI - Intenzívnu streľbu bolo dnes na svitaní počuť z nákupného centra v kenskej metropole Nairobi, kde pri útoku somálskej militantnej skupiny aš-Šabáb zahynulo najmenej 62 ľudí. Náhla paľba naznačuje, že bezpečnostné sily ešte nemajú komplex pevne pod kontrolou. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kenské ministerstvo vnútra dnes už skôr oznámilo, že jeho zložky úplne ovládajú nákupné stredisko a oslobodili všetkých rukojemníkov, ale ešte prehľadávajú obchody na jednotlivých poschodiach, či sa tam nenachádzajú islamskí militanti. Desivé nočné ticho však nakoniec na svitaní prerušila hlasná streľba, ktorá vychádzala zvnútra nákupného komplexu. Nad ním krúžila jedna osamelá vojenská helikoptéra.

K útoku, ktorý sa začal v sobotu 21. septembra v čase obeda, sa prihlásila skupina aš-Šabáb napojená na al-Káidu. Podľa kenských predstaviteľov bolo útočníkov desať až 15.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies