Teroristické hrozby prerušili filmový festival v belgickom Tournai

NETKY.SK • 23 Január 2015, 19:16 • 2 min
Teroristické hrozby prerušili filmový festival v belgickom Tournai

TOURNAI - Opakované teroristické hrozby si vynútili prerušenie filmového festivalu Ramdam v belgickom meste Tournai ležiacom neďaleko hraníc s Francúzskom, ktorý sa mal konať od 20. do 27. januára.

slovakia

left justify in out

Festivalové kino Imagix Cinema, ktoré vo štvrtok polícia evakuovala po teroristických hrozbách, zostane počas prehliadky už uzavreté, informovali dnes organizátori.
     

Úrady hovoria podľa mediálnych zdrojov o hrozbe "na veľmi vysokej úrovni", ich prešetrovanie prebieha.
     

V programe festivalu figurovali okrem iných aj dokument The Essence of Terror či dráma Abderrahmana Sissaka s názvom Timbuktu o okupácii púštneho mesta na severe Afriky islamskými fundamentalistami, nominovaná na Oscara, uviedla agentúra APA.
     

Organizátori prehliadky prostredníctvom webu pripomenuli, že festival, ktorý vznikol v roku 2011, sa vždy hlásil k otvorenosti svetu, dialógu, tolerancii a slobode prejavu. Rozhodnutie úradov uzavrieť festivalové kino posilňuje ich prianie pokračovať v práci so zachovaním týchto hodnôt.
     

Múzeum Hergé v belgickom meste Louvain-la-Neuve vo štvrtok informovalo, že z bezpečnostných dôvodov zrušilo výstavu karikatúr na počesť obetí francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo.
     

Po minulotýždňovom rozbití teroristickej bunky, ktorá podľa vyšetrovateľov chystala útoky v Bruseli, sa zvýšená ochrana nevzťahuje iba na popredné osobnosti tamojšieho verejného života, ale aj na vládne budovy a súdy v hlavnom meste Belgicka, či na objekty Európskej únie a Severoatlantickej aliancie. Pod dozorom sú aj niektoré židovské inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies