Teroristická bunka v bruselskom Foreste plánovala útoky podľa parížskeho scenára

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 11:59 • 2 min
Teroristická bunka v bruselskom Foreste plánovala útoky podľa parížskeho scenára

BRUSEL - Belgickí vyšetrovatelia sa domnievajú, že teroristická sieť s hlavným štábom v bruselskej štvrti Forest, ktorej členom bol aj medzičasom zadržaný Salah Abdeslam, mala v pláne spáchať v Bruseli podobnú sériu útokov, ako zažil Paríž vlani 13. novembra.

slovakia

left justify in out

Podľa vyšetrovateľov mnoho indícií svedčí o tom, že džihádistická sieť mala v úmysle rozpútať v uliciach Bruselu prestrelku s použitím samopalov typu Kalašnikov a iných útočných zbraní. Ďalšie komando malo v meste spáchať samovražedné atentáty, informovala belgická televízia VRT s tým, že nedávnymi policajnými raziami sa týmto plánom podarilo zabrániť.


Belgická polícia minulý týždeň podnikla v bruselskej štvrti Forest raziu a zastrelila pri nej z terorizmu podozrivého Mohammeda Belkaida. Salahovi Abdeslamovi a jeho komplicovi Aminovi Choukrimu sa podarilo ujsť, ale polícia ich o niekoľko dní dolapila v bruselskej štvrti Molenbeek.


Niektoré médiá špekulujú, že utorkové atentáty v Bruseli boli pomstou za Abdeslamovo zatknutie. Útoky sa odohrali na bruselskom letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek a vyžiadali si 31 obetí a 300 zranených.
Pri sérii útokov v Paríži vlani v novembri zahynulo 130 ľudí a 350 utrpelo zranenia.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona