Hrozné FOTO: Teroristi z Islamského štátu rituálne zavraždili v meste Palmýra 17 ľudí

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 09:25 • 2 min
Hrozné FOTO: Teroristi z Islamského štátu rituálne zavraždili v meste Palmýra 17 ľudí

BEJRÚT - Extrémisti z teroristickej skupiny Islamský štát (IS) rituálne zavraždili 17 ľudí po tom, ako prevzali kontrolu nad historickým mestom Palmýra v Sýrii. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

slovakia

left justify in out

img

 

Niektoré z obetí, medzi ktorými boli provládni bojovníci a stúpenci režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, teroristi zabili odrezaním hlavy, tvrdí SOHR. Celkový počet podobných vrážd sa tak v priebehu týždňovej ofenzívy IS v centrálnej časti krajiny vyšplhal na 66, uviedla daná pozorovateľská organizácia.

 

img

 

Islamský štát má pod kontrolou už vyše polovice územia Sýrie. Väčšinu tohto územia však tvorí púšť, obývané časti ležia najmä v provincii Aleppo na severe krajiny a údoliach riek Eufrat a Chábúr na východe. Džihádisti majú pod kontrolou aj väčšinu sýrskych ropných vrtov a lokalít na ťažbu zemného plynu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona