Teroristi z Frontu an-Nusra zabili v Aleppe 18 civilistov, tvrdí Rusko

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 10:13 • 2 min
Teroristi z Frontu an-Nusra zabili v Aleppe 18 civilistov, tvrdí Rusko

MOSKVA - Teroristická skupina Front an-Nusra zabila pri útoku v sýrskom meste Aleppo 18 civilistov, informovala dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortu Front an-Nusra - odnož medzinárodnej teroristickej siete al-Káida - v Aleppe a na jeho predmestiach stále podniká útoky.

 

"V dôsledku mínometnej paľby počas pokusu obsadiť štvrť Šajch Maksúd zahynulo 18 civilistov a 61 ďalších utrpelo zranenia," uviedlo ministerstvo na margo útoku militantov.

 

Rusko tento týždeň upozornilo na nárast počtu militantov z Frontu an-Nusra v Aleppe a varovalo pred ich možným útokom v plnom rozsahu.

 

V Sýrii začala platiť koncom februára dohoda o prímerí. Týka len oblastí bojov medzi jednotkami sýrskej vládnej armády podporovanými ruským letectvom a sýrskymi povstalcami. Nevzťahuje sa na džihádistické skupiny Islamský štát či Front an-Nusra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies