Teroristi z Boko Haram zmasakroali farmárov a rybárov, o život prišlo najmenej 40 ľudí

NETKY.SK • 29 November 2020, 12:26 • 2 min
Teroristi z Boko Haram zmasakroali farmárov a rybárov, o život prišlo najmenej 40 ľudí

ABUJA - Pravdepodobne členovia extrémistickej organizácie Boko Haram zabili najmenej 40 farmárov a rybárov v štáte Borno na severe Nigérie v čase, keď zberali úrodu.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo na ryžovom poli v sobotu čiže v deň, v ktorý obyvatelia štátu prvýkrát po 13. rokoch hlasovali vo voľbách miestnych vládnych rád, hoci mnohí sa volieb nezúčastnili.

 

Malam Zabarmari, šéf združenia pestovateľov ryže v štáte Borno, potvrdil masaker pre agentúru Associated Press a dodal, že zabitých mohlo byť až 60 ľudí.

Nigérijský prezident Muhammadu Buhari vyjadril ľútosť nad touto udalosťou. "Odsudzujem zabíjanie našich ťažko pracujúcich farmárov teroristami v štáte Borno. Celá krajina je zranená týmto nezmyselným zabíjaním," uviedol vo vyhlásení.

 

 

Prezident zároveň vyhlásil, že vláda poskytla všetku potrebnú podporu ozbrojeným silám, "aby podnikli všetky nevyhnutné kroky na ochranu obyvateľov krajiny a jej územia".

Boko Haram, známy aj ako Islamský štát v západnej Afrike, sa radí k najnebezpečnejším islamským militantným organizáciám sveta popri Islamskom štáte či al-Kájde. Z Nigérie, ktorá je jeho domovskou krajinou, často preniká aj na územia Nigeru, Kamerunu a Čadu.

 

Prečítajte si tiež: Boje s Boko Haram trápia africkú Nigériu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies