Teroristi v Číne zaútočili s nožmi a výbušninami, najmenej 35 mŕtvych

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 10:03 • 2 min
Teroristi v Číne zaútočili s nožmi a výbušninami, najmenej 35 mŕtvych

PEKING - Počet obetí stredajšieho násilia v nepokojnom ujgurskom regióne Sin-ťiang na západe Číny vzrástol na najmenej 35 osôb, pričom podľa niektorých čínskych médií násilie prepuklo po teroristickom útoku. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang opätovne dochádza ku krvavým konfliktom medzi moslimskými, turkickým jazykom hovoriacimi Ujgurmi a etnickými Číňanmi. Neznámy počet mužov ozbrojených nožmi a zápalným materiálom najprv zabil 24 osôb, kým polícia zastrelila 11 útočníkov.

K útoku došlo v stredu v okrese Šan-šan v prefektúre Tchu-lu-fan. Medzi obeťami bolo 16 Ujgurov, prinajmenšom 21 ďalších ľudí utrpelo zranenia. Štyroch útočníkov polícia zatkla a podarilo sa obnoviť verejný poriadok.

Dve ujgurské exilové skupiny a americké ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok vyzvali na nezávislé vyšetrenie násilia. Podľa nepotvrdených informácií zahynulo začiatkom týždňa pri explózii 12 ďalších Ujgurov, keď ich prenasledovala polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona