Teroristi údajne plánujú útoky v turistických oblastiach v Turecku

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 11:42 • 2 min
Teroristi údajne plánujú útoky v turistických oblastiach v Turecku

ANKARA - Spojené štáty varovali svojich občanov pred teroristickými hrozbami v turistických oblastiach v Turecku, o ktorých majú "dôveryhodné náznaky". Americká ambasáda v Ankare zverejnila varovanie v utorok večer na svojej webovej stránke, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Washington stále dostáva správy, že teroristické skupiny "hľadajú možnosti, ako zaútočiť na obľúbené turistické ciele po celom Turecku", píše sa v upozornení.

 

Turecko zasiahlo od júla šesť smrtiacich samovražedných bombových útokov, ku ktorým sa prihlásili buď kurdskí militanti, alebo boli pripísané skupiny Islamský štát (IS). Pri útoku IS na hlavnej pešej zóne v Istanbule prišli minulý mesiac o život dvaja izraelskí Američania, jeden Izraelčan a jeden Iránec. V januári zahynulo pri útoku v historickom centre mesta 12 nemeckých turistov.

 

Americké veľvyslanectvo vyzvalo občanov USA, aby sa mali na pozore najmä "na preľudnených verejných miestach a v obľúbených turistických destináciách".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies