Teroristi napojení na al-Káidu zabili 19 vládnych vojakov

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 14:12 • 2 min
Teroristi napojení na al-Káidu zabili 19 vládnych vojakov

SANÁ - Militanti napojení na teroristickú sieť al-Káida zastrelili pri dnešnom útoku v južnom Jemene 19 členov vládnych vojsk. S odvolaním sa na správy od miestnych obyvateľov o tom informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Konvoj vojakov smeroval pre výplaty do provincie Mohra vo východnom Jemene. Povstalci do nich začali strieľať v oblasti južnej provincie Abjan.

 

Pri incidente, ktorý oficiálne miesta nateraz nekomentovali, sa zranilo tiež ďalších minimálne 20 vojakov.

Niektoré časti provincie Abjan, vzdialenej približne 427 kilometrov juhovýchodne od metropoly Saná, už niekoľko mesiacov kontroľujú extrémisti z al-Káidy.

 

V jemenskom konflikte, ktorý sa zintenzívnil vlani v marci, proti sebe bojujú povstaleckí húsíovia podporovaní vojakmi lojálnymi bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi na jednej strane a na strane druhej ozbrojenci na juhu krajiny, miestne a domorodé milície, sunnitskí militanti a prívrženci prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, ktorého podporuje vzdušná koalícia pod velením Saudskej Arábie.

 

Z celej situácie vyťažila teroristická skupina Al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP), jemenská odnož medzinárodnej teroristickej siete al-Káida.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies