Teroristi chceli v Macedónsku masovo vraždiť, obetí mohlo byť až 8-tisíc

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 10:03 • 2 min
Teroristi chceli v Macedónsku masovo vraždiť, obetí mohlo byť až 8-tisíc

SKOPJE - Terčom útokov "teroristickej skupiny", ktorú macedónska polícia zlikvidovala počas dvojdňovej operácie v Kumanove, mali byť nákupné centrá a športové podujatia. Ozbrojenci plánovali masové vraždy s cieľom destabilizovať krajinu.

slovakia

left justify in out

V Skopje to dnes vyhlásil predseda macedónskej vlády Nikola Gruevski, podľa ktorého si akcie skupiny mohli vyžiadať do 8000 obetí na životoch, informovala tlačová agentúra APA.

 

Policajnú akciu, pri ktorej prišlo podľa doteraz známych oficiálnych informácií o život 14 útočníkov a ôsmi policajti, pričom ďalších 37 ochrancov poriadku utrpelo zranenia, označil macedónsky premiér za "najťažšiu a najkomplikovanejšiu" v histórii krajiny.

 

 

Podľa mediálnych informácií stáli na čele ozbrojencov piati niekdajší členovia Kosovskej oslobodzovacej armády (UCK), traja z nich sa podľa oficiálnych zdrojov vzdali v sobotu macedónskym úradom.

 

Vláda v Skopje vyhlásila za obete násilia v Kumanove dvojdňový štátny smútok. Vlajky v krajine sú spustené na pol žrde. Zrušili aj športové a politické podujatia v balkánskej krajine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona