Terorista z organizácie, ktorá si hovorí The Beatles, sa postavil pred súd

NETKY.SK • 15 Apríl 2022, 10:41 • 2 min
Terorista z organizácie, ktorá si hovorí The Beatles, sa postavil pred súd

WASHINGTON - Súd vo štvrtok uznal vinným člena britskej teroristickej bunky Islamského štátu (IS) „The Beatles“ vo všetkých ôsmich bodoch obžaloby v spojitosti so smrťou štyroch amerických rukojemníkov v Sýrii.

slovakia

left justify in out

El Shafee Elsheikh čelil obvineniu z brania rukojemníkov, sprisahania s cieľom zavraždiť amerických občanov a podpory teroristickej organizácie, pripomína AFP. Súdny proces v meste Alexandria v americkom štáte Virginia trval dva týždne.

 

img

 

Elsheikha a ďalšieho bývalého člena tejto skupiny Alexandu Koteyho zadržali kurdské milície v Sýrii v januári 2018 a odovzdali ich americkým silám v Iraku. V roku 2020 oboch previezli od USA, kde sa postavili pred súd.

 

Prečítajte si tiež: Teroristi plánovali ďalší útok v Paríži! Čo bol ich cieľ?

 

Kotey sa vlani v septembri priznal k sprisahaniu s cieľom únosu a vraždy západných rukojemníkov, vrátane štyroch Američanov. Obom hrozí doživotný trest odňatia slobody, píše AFP.

 

img

 

Elsheikh, Kotey a ďalší členovia „The Beatles“ sú podozriví zo zabitia viacerých osôb a únosov desiatok novinárov a humanitárnych pracovníkov v Sýrii, pripomína AFP.

 

Možno vás zaujme: Ukrajinci napadli niekoľko ľudí na bratislavskej čerpacej stanici. Muža bili na zemi!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies