Terorista Salah Abdeslam, ktorý má na svedomí vyše sto mŕtvych, sa konečne postaví pred súd

NETKY.SK • 13 December 2017, 14:34 • 2 min
Terorista Salah Abdeslam, ktorý má na svedomí vyše sto mŕtvych, sa konečne postaví pred súd

BRUSEL - Belgický terorista Salah Abdeslam - jediný preživší člen komanda, ktoré počas útokov z 13. novembra 2015 v Paríži zavraždilo 130 ľudí - bude počas nadchádzajúceho súdu v Bruseli väznený v nápravnovýchovnom zariadení v obci Vendin-le-Vieil na severe Francúzska.

slovakia

left justify in out

Uviedol belgický denník La Libre Belgique. Súd z Abdeslamom je naplánovaný v období od 18 do 22. decembra. Týka sa jeho účasti na ozbrojenom incidente z 15. marca 2016, ku ktorému došlo tri dni pred jeho zatknutím a po štyroch mesiacoch intenzívneho pátrania po jeho osobe.

 

Počas tejto prestrelky boli zranení traja policajti a zabitý džihádista alžírskeho pôvodu, ktorý býval spolu s Abdeslamom v domácnosti, ktorú policajné komando kontrolovalo. Abdeslam a ďalší komplic vtedy polícii unikli. Podmienky jeho väzby počas súdu v Bruseli budú rovnako prísne ako tie, ktorým v súčasnosti čelí vo väznici v obci Fleury-Mérogis v parížskej oblasti.

 

Väznica vo Fleury-Mérogis je s počtom 2855 miest najväčšia v Európe a Abdeslam sa nachádza vo veľmi prísnej izolácii od ostatných väzňov a pod neustálym dozorom kamerového systému.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona