Terorista Amri cestoval z Nemecka do Talianska cez francúzske mestá Lyon a Chambéry

NETKY.SK • 24 December 2016, 14:00 • 2 min
Terorista Amri cestoval z Nemecka do Talianska cez francúzske mestá Lyon a Chambéry

PARÍŽ - Tunisan Anis Amri, ktorý sedel zrejme za volantom poľského kamióna, keď s ním vošiel v pondelok 19. decembra do davu ľudí na jednom z vianočných trhov v Berlíne, pričom usmrtil 12 a zranil niekoľko desiatok ďalších ľudí, sa vo štvrtok 22. decembra nachádzal vo francúzskom Lyone, kde si zakúpil cestovný lístok na vlak do Talianska, kam pokračoval cez Chambéry.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na nemenované vysokopostavené zdroje z francúzskeho rezortu vnútra o tom informoval nedeľník Journal de Dimanche.

 

Podľa mediálnych informácií sa príslušný cestovný lístok našiel pri kontrole vecí eliminovaného Amriho.

Francúzsky minister vnútra Bruno Le Roux v piatok večer potvrdil pokračujúce vyšetrovanie kauzy s cieľom objasniť presne fakty. K predpokladanej trase Tunisana na francúzskom území sa však nevyjadril. "Vyzývam k maximálnej opatrnosti s ohľadom na informácie, ktoré momentálne kolujú," formuloval.

 

Talianske médiá v piatok informovali, že Anis Amri pricestoval do Turína z francúzskeho mesta Chambéry, aby následne pokračoval do Milána, kde ho policajná hliadka chcela podrobiť rutinnej kontrole dokumentov, avšak Amri bez váhania vytiahol pištoľ a na mužov zákona začal strieľať. Pri prestrelke policajti predpokladaného teroristu usmrtili, jeden z nich utrpel zranenia, ktoré však nepredstavujú ohrozenie jeho života.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies