Termín rokovania Boreca s Kažimírom ešte nie je stanovený

NETKY.SK • 18 Január 2015, 14:45 • 2 min
Termín rokovania Boreca s Kažimírom ešte nie je stanovený

BRATISLAVA - Termín rokovania ministra spravodlivosti Tomáša Boreca a ministra financií Petra Kažimíra ešte nie je stanovený.

slovakia

left justify in out

Ministri sa majú v januári stretnúť a rokovať o možnosti úpravy rozpočtu rezortu spravodlivosti na tento rok. Nedostatok prostriedkov v rozpočtovej kapitole sa opakuje už niekoľko rokov, minister Borec sa preto ešte v decembri dohodol s ministrom Kažimírom na spoločnom rokovaní. Hovorkyňa rezortu spravodlivosti Alexandra Donevová pre agentúru SITA uviedla, že v budúcom týždni budú rokovať zástupcovia rezortov na nižšej úrovni, aby zosumarizovali potreby a požiadavky a pripravili podklady na rokovanie. Termín rokovania ministrov bude stanovený následne.

 

Od výsledku rokovania ministrov bude závisieť aj postoj justičných odborárov, ktorí zvažujú možnosť štrajku. Odborári chcú docieliť zvýšenie osobného ohodnotenia zamestnancov v justícii. Ide im o zvýšenie o 50 eur, čo by znamenalo navýšenie prostriedkov pre rezort spravodlivosti o 3 milióny eur. Nástupný plat stredoškolsky vzdelaných zamestnancov justície je 427 eur a nástupný plat vysokoškolsky vzdelaného zamestnanca je 637 eur. Požiadavku odborárov podporuje aj minister Borec.

 

Ministri by mali spolu hovoriť aj o ďalších dvoch okruhoch tém. Vyriešiť treba finančné zabezpečenie sto vyšších súdnych úradníkov, ktorí boli v minulom volebnom období prijatí bez finančného krytia, pričom tento fakt je jednou z hlavných príčin každoročného deficitu kapitoly ku koncu roka. Minister spravodlivosti Borec chce tiež docieliť celkovú stabilizáciu kapitoly a vyriešiť otázku dlhov v oblasti výdavkov na súdne konania a prevádzkových nákladov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies