Tereza, ktorá pašovala 9 kíl heroínu a hrozí jej trest smrti, mení svoje výpovede zo dňa na deň

NETKY.SK • 12 Január 2018, 08:40 • 2 min
Tereza, ktorá pašovala 9 kíl heroínu a hrozí jej trest smrti, mení svoje výpovede zo dňa na deň

PRAHA – Tereza, ktorú zatkli na letisku v Pakistane s 9 kilami drogy sa ,do celej veci ešte viac zamotáva. Jej výpovede sa rozchádzajú, čo celú už aj tak zlú situáciu ešte zhoršuje.

slovakia

left justify in out

Tereze, ktorej na letisku v pakistanskom Láhaure policajti otvorili kufor a našli v ňom 9 kíl heroínu, hrozí v tom lepšom prípade doživotie, v tom horšom, trest smrti. Pakistan je totiž známy svojimi tvrdými trestami, ktoré ukladá v prípade odhalenia nelegálneho obchodovanie s drogami.

 

Iba 21-ročná Tereza, ktorá sa pred rokmi rozhodla cestovať po Ázii, si pravdepodobne takýto koniec svojho dobrodružstva nepredstavovala. Jej rodina je v šoku a tvrdí, že ich dcéra by vedome drogy nikdy neprevážala, pretože k nim mala negatívny vzťah.

 

Keď ju zatkli a odviedli, pri prvom výsluchu vypovedala, že prevážala darčeky, no netušila, že ide o heroín. Pri druhom vypočúvaní zmenila svoju výpoveď a trdila, že kufor musel niekto otvoriť bez jej vedomia a drogy podstrčiť.

 

„Pribalili mi niečo do kufra, také tri zložky, a povedali mi, že to sú darčeky. Prešla som normálne kontrolami, až potom tu na odbavení som mala problém. Vzali moju batožinu nabok a musela som ju otvoriť. Bolo v nej niečo ako lepidlo, hovorila som si, že môj kufor musel niekto medzitým otvoriť a začala som tušiť, že mi tam niekto asi niečo dal,“ povedala Tereza podľa FTV Prima pri výsluchu.

 

Bezpečnostný analytik Andor Šándor sa pre televíziu Nova vyjadril, že dostať Terezu do Českej republiky bude veľmi náročné, pretože krajina nemá s Pakistanom uzavretú dohodu o vydávaní zločincov.  Pozitívne však zhodnotil jej spoluprácu s miestnou políciou, čo jej môže pomôcť, keď sa bude rozhodovať o tom, či krajina vydá Terezu do výkonu trestu v Čechách.

 

Tereza navštívila Pakistan už po štvrtý krát. Podľa jej vyjadrení mala v Pakistane obchodného partnera menom Tarik. O aký typ businessu išlo nekonkretizovala. Pakistan susedí s Afganistanom, ktorý patrí medzi najväčších vývozcov ópia do Európy. Pašerákom slúži ako tranzitná krajina, ktorú s obľubou využívajú pre dodávanie drog do EÚ či ďalej do Ázie.   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies