Terčom zásahu v Somálsku bol jeden z veliteľov aš-Šabábu

NETKY.SK • 7 Október 2013, 07:20 • 2 min
Terčom zásahu v Somálsku bol jeden z veliteľov aš-Šabábu

WASHINGTON - Terčom protiteroristického zásahu amerických špeciálnych jednotiek v Somálsku bol Keňan somálskeho pôvodu, veliteľ zahraničných bojovníkov hnutia aš-Šabáb, známy pod menom Ikríma. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa nemenovaného amerického predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty doposiaľ oficiálne neuviedli, kto bol terčom víkendovej operácie špeciálnych jednotiek SEAL v Somálsku. Pri ďalšej operácii Američania v líbyjskom hlavnom meste Tripolis zajali člena teroristickej siete al-Káida, ktorý bol hľadaný pre bombový útok na americké veľvyslanectvá v Keni a Tanzánii z roku 1998. V meste Barawa na juhu Somálska sa im však v sídle aš-Šabábu nepodarilo nájsť žiadne kľúčové osoby a samotný Ikríma podľa ďalšieho nemenovaného predstaviteľa USA nebol zabitý ani zadržaný, píše Reuters.

Americké a ďalšie západné jednotky v posledných rokoch podnikli v Somálsku viacero podobných útokov voči aš-Šabábu či al-Káide. Slabá somálska armáda totiž nemá kapacity na podobné akcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies