Terčom útoku sa stalo sídlo tajnej služby v Mogadiše

NETKY.SK • 31 August 2014, 13:47 • 2 min
Terčom útoku sa stalo sídlo tajnej služby v Mogadiše

MOGADIŠO - Do areálu somálskej tajnej služby v hlavnom meste Mogadišo dnes autom prenikol samovražedný atentátnik.

slovakia

left justify in out

Krátko po výbuchu auta naloženého výbušninou sa tam dostala aj skupina ozbrojených mužov, ktorí zaútočili na budovu používanú na zadržiavanie podozrivých.
      

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajného dôstojníka Ahmada Husajna, ktorý spresnil, že po počiatočnej prudkej prestrelke sa intenzita streľby znížila na sporadické výstrely.  
      

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, Reuters však pripomenul, že sa uskutočnil podľa scenára, aký zvyčajne používajú islamistické milície aš-Šabáb. Podľa agentúry AP útok bol zrejme pokusom o oslobodenie zadržiavaných islamistov.
      

Budova, ktorá bola terčom útoku, je sídlom väznice s najprísnejším režimom a nachádza sa v blízkosti rozsiahleho opevneného komplexu Villa Somalia, kde je aj prezidentský palác. Na ten milície aš-Šabáb zaútočili v júli, keď sa jednému z jej členov podarilo preniknúť dovnútra a aktivovať výbušninu, ktorú mal na tele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies