Terčom samovražedného útoku v Afganistane bolo vozidlo britskej ambasády

NETKY.SK • 27 November 2014, 08:34 • 2 min
Terčom samovražedného útoku v Afganistane bolo vozidlo britskej ambasády

KÁBUL - Niekoľko zranených si dnes vyžiadal samovražedný atentát, ktorého terčom bolo vozidlo britského veľvyslanectva v afganskom Kábule. Informoval o tom hovorca zastupiteľstva, ktorý spresnil, že v aute v čase útoku nebol žiaden britský diplomat.

slovakia

left justify in out

Niekoľko cestujúcich z auta bolo zranených, ale zatiaľ nebol potvrdený rozsah poranení, uviedla agentúra AP. Podľa agentúry DPA, odvolávajúcej sa na afganské ministerstvo zdravotníctva, si samovražedný atentát vyžiadal najmenej štyri obete na životoch a 20 zranených. Vo všetkých prípadoch ide o civilistov.

 

Útok sa odohral vo východnej časti mesta, nad oblasťou sa po ňom vznášal oblak dymu, informovala agentúra AP. Explózia bola taká silná, že zranila 33 náhodných okoloidúcich a zničila tri autá, uviedol hovorca afganského ministerstva vnútra.

 

Námestník ministra potvrdil, že terčom samovražedného atentátnika na motocykli boli "zahraničné autá". Iný zdroj z prostredia polície predtým informoval, že útočník bol v aute naloženom výbušninami. 

 

Štvrť, kde došlo k dnešnému útoku, je sídlom viacerých zahraničných zastupiteľstiev a medzinárodných vojenských misií. V posledných týždňoch tam došlo k viacerým útokom na vojenské konvoje či areály, kde sídlia úrady cudzích štátov a bývajú ich zamestnanci. 

 

Agentúra AP konštatovala, že v útokom na afganské bezpečnostné zložky, príslušníkov amerických jednotiek a síl NATO dochádza v Kábule v poslednom čase takmer denne, a to v situácii, keď sa s blížiacim sa kalendárnym rokom završuje odsun zahraničných jednotiek z Afganistanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies