Terčom budapeštianskeho atentátu boli policajti, ich stav je stabilizovaný

NETKY.SK • 26 September 2016, 09:33 • 2 min
Terčom budapeštianskeho atentátu boli policajti, ich stav je stabilizovaný

BUDAPEŠŤ - Terčom bombového útoku, ktorý sa odohral v sobotu večer v VI. budapeštianskom obvode na ulici Teréz körút boli policajti.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii veliteľ maďarského Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) Károly Papp, ktorý povedal: "Policajtov chceli popraviť".

 

Podľa agentúry MTI policajný šéf dodal, že explodovalo podomácky vyrobené výbušné zariadenie kombinované s kovovými predmetmi.

 

Polícia pátra po páchateľovi, ktorý má byť 170 cm vysoký vo veku 20-25 rokov s bledým rybárskym klobúkom, tmavou plátennou vestou, modrými džínsami a bielymi topánkami.

 

Za jeho dolapenie vypísala polícia odmenu desať miliónov forintov (32.733 eur), dodal Papp.

 

Prípad, pri ktorom utrpeli vážne zranenia dvaja maďarskí policajti, vyšetruje Národný vyšetrovací úrad (NNI) ako pokus o vraždu.

 

 

Stav zranených policajtov je stabilizovaný

Stav dvoch maďarských policajtov, ktorí sa vážne zranili v sobotu večer pri výbuchu v Budapešti, je stabilizovaný, informovala dnes polícia na svojej stránke police.hu.

 

Podľa agentúry MTI 23-ročná policajtka utrpela ťažké poranenia a do nemocnice ju previezli v kritickom stave, jej 26-ročný kolega utrpel takisto vážne zranenia.

 

Oboch hospitalizovali vo vojenskej nemocnici, kde sa podrobili operáciám. V súčasnosti sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Bližšie detaily o poraneniach polícia neuviedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies