Teraz budú recyklovať aj tí, ktorí to doteraz nerobili! Takéto lákadlo vymyslel londýnsky obchodný reťazec

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 15:00 • 2 min
Teraz budú recyklovať aj tí, ktorí to doteraz nerobili! Takéto lákadlo vymyslel londýnsky obchodný reťazec

Sieť londýnskych supermarketov dostala skvelý nápad!

slovakia

left justify in out

Recyklovanie je momentálne veľkou témou. Stále mu ale všetci nevenujeme dostatočnú pozornosť. Prinútiť ľudí zamyslieť sa nad stavom planéty nie je také jednoduché. Zaoberať sa triedením odpadov a venovať tomu viac času len tak, pre dobrý pocit? To nie je pre každého dostatočná satisfakcia. Istá londýnska sieť obchodov však vymyslela niečo lepšie.

 

Je azda niekto, koho by nemotivovali peniaze? Ak áno, ide doslova o „ohrozený druh“. Na to stavil aj projekt, ktorý si dal za cieľ naučiť ľudí viac separovať. V istom reťazci zaviedli automaty, ktoré vám za triedenie odpadu zaplatia. Presnejšie, po tom, ako sem vhodíte jednu plastovú fľašu, automaticky získavate zľavu 10 pencí na ďalší nákup. Čím viac fliaš teda odseparujete, tým viac peňazí ušetríte pri svojom najbližšom nákupe.


Ako uviedli prevádzkovatelia automatov, zdá sa, že táto metóda na ľudí platí. Plastové fľaše do obchodov prinášajú aj tí, ktorí doposiaľ veľmi ekologicky nezmýšľali. Rozmýšľajú však ekonomicky, a tak separujú.

 

Ďalší plán s automatmi je taký, že sa budú dodávať aj na rôzne festivaly, kde je plastového odpadu skutočne veľa a s jeho likvidáciou je problém. Týmto spôsobom  ľudia možno triedenie odpadu dostanú viac „pod kožu“ a začnú ho vnímať ako bežnú rutinu, ktorú by mal v dnešnej dobe každý z nás akceptovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona