Teploty zatiaľ neklesnú, no cez týždeň slnečno nebude

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:52 • 2 min
Teploty zatiaľ neklesnú, no cez týždeň slnečno nebude

BRATISLAVA - V najbližších dňoch bude nad naše územie prúdiť aj naďalej teplý vzduch, no také slnečné počasie, aké bolo v pondelok, nebude.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval meteorológ Miroslav Šinger zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), prevládať bude oblačné počasie s prípadnými raňajšími hmlami. V najbližších dňoch však môže aj mrholiť či slabo pršať, predovšetkým dnes a v noci z dneška na stredu 23. októbra najmä na juhu Slovenska. Podobné počasie bude aj vo štvrtok 24. októbra. Menej oblačné počasie poteší Slovákov v piatok a počas najbližšieho víkendu, no ráno a dopoludnia treba stále počítať s hmlami či s nízkou oblačnosťou. "Teplota sa však počas celého týždňa výrazne nezmení. Noci budú teplé, bude od 13 až 14 stupňov na juhu po šesť až sedem na severe," poznamenal meteorológ s tým, že cez deň teplota vystúpi väčšinou na 16 až 22 stupňov Celzia.

Šinger však hovorí, že to už nie je babie leto, pretože aktuálne teplé obdobie je príliš krátke na to, aby ho mohli charakterizovať ako babie leto. V uplynulých dňoch nebolo tak teplo ako v nedeľu či v pondelok. Dni predtým neboli podľa jeho slov výrazne teplé, vyskytovali sa aj slabé zrážky a v niektorých dňoch bolo aj veterno. "Nemôžeme teda hovoriť o typickom počasí babieho leta a nasledujúci vývoj nenasvedčuje tomu, že slnečné a suché počasie bude pokračovať," vysvetlil meteorológ SHMÚ. Zároveň dodal, že dnes, v stredu aj vo štvrtok očakávajú prevažne veľkú oblačnosť, niekde aj so zrážkami. 

Babie leto je obdobie suchého, málo veterného, slnečného a cez deň veľmi teplého počasia, no noci bývajú pomerne chladné a tvoria sa v nich tzv. radiačné hmly. Zvyčajne trvá niekoľko dní, spravidla päť až sedem, či dokonca až týždňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies