Teploty na Štedrý deň v Českej republike znovu prekonávali rekordy

NETKY.SK • 25 December 2014, 12:50 • 2 min
Teploty na Štedrý deň v Českej republike znovu prekonávali rekordy

PRAHA - Na tohtoročný Štedrý deň opäť na mnohých miestach v Českej republike padali teplotné rekordy.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia ich zaznamenali na 14 staniciach, čo je približne desatina zo všetkých staníc, kde sa meria dlhšie než 30 rokov, píše spravodajský server Novinky.cz.
      

"Ku dňu 24. decembra doposiaľ nie je v databáze zaznamenaná maximálna teplota nad 15 stupňov Celzia, a preto nebolo také náročné doterajšie teplotné rekordy k tomuto dátumu na niektorých staniciach prekročiť, aj keď najvyššia nameraná teplota bola iba necelých 12 stupňov Celzia," uviedol Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), citovaný Novinkami, on-line magazínom denníka Právo.
      

Najteplejšie bolo v Ústí nad Labem-Vaňovej, kde meteorológovia namerali 11,9 stupňa Celzia, čo je o 0,9 stupňa viac než v roku 1980. V obci Lednice v juhomoravskom okrese Břeclav sa rekordná teplota pre Štedrý deň dostala na 11,8 stupňa, v meste Děčín na severozápade Čiech bolo o desatinu stupňa menej. 
      

V obci Strání okrese Uherské Hradiště na juhu Moravy je nové teplotné maximum rovných 11 stupňov, v Českej Lípe v severočeskom Libereckom kraji zase 10,7 stupňa Celzia, sumarizujú Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona