Teplo sa prejavuje aj v povodí Moravy, riekou preteká málo vody

NETKY.SK • 11 August 2015, 16:41 • 2 min
Teplo sa prejavuje aj v povodí Moravy, riekou preteká málo vody

BRATISLAVA - Vody v rieke Morava na Záhorí je veľmi málo, o naozaj kritickej situácii však ešte nemožno hovoriť.

slovakia

left justify in out

Prietokové stavy vody v Moravskom Svätom Jáne a Záhorskej Vsi takto zhodnotila hydrologička Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Zuzana Danačová.

 

V Moravskom Svätom Jáne i Záhorskej Vsi preteká Moravou 18 metrov kubických vody za sekundu. "Sú to veľmi nízke hodnoty, no ešte stále je to viac ako dvojnásobok historický najnižšieho pretoku, ktorý bol nameraný, a to 7,7 metra kubického za sekundu," vysvetlila Danačová. Podľa nej pri pokračovaní suchého, horúceho počasia a absencii zrážok by sa situácia mohla dostať až k spomínanému historickému minimu. "Meteorológovia nám ale sľúbili v ďalších dňoch nejaké zrážky, tie by mali pomôcť," uviedla hydrologička.

 

Aj odborníci zo Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) potvrdili nízke vodné stavy prakticky na celom území rieky Moravy. "Ani naši starší spolupracovníci si v povodí Moravy nepamätajú podobne nízke prietoky," uviedol hovorca SVP Ľuboš Krno. "Zatiaľ sa však žiadny problém nevyskytol," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies