Teplákový hrdina Király odchytal posledný zápas za Maďarsko

NETKY.SK • 16 November 2016, 12:30 • 2 min
Teplákový hrdina Király odchytal posledný zápas za Maďarsko

BUDAPEŠŤ - Legendárny maďarský futbalový brankár Gábor Király síce oznámil ukončenie svojej reprezentačnej kariéry už v auguste, ale rozlúčky s najcennejším dresom sa dočkal až teraz.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný gólman, ktorého nezameniteľnou charakteristikou dlhé roky sú šedé tepláky, nastúpil v utorňajšom medzištátnom prípravnom dueli so Švédskom (0:2) v základnej zostave. Keď v 29. min za bezgólového stavu prepustil svoje miesto medzi tromi žrďami Balázsovi Megyerimu, dočkal sa pri odchode z ihriska búrlivých ovácií a v stoji mu tlieskal zaplnený budapeštiansky štadión.

Király spojil s maďarským tímom 18 rokov profesionálnej kariéry (rekordných 108 štartov, pozn.), v ktorej stále pokračuje na klubovej úrovni v tíme Haladás Szombathelyi. Má za sebou rok rekordov. V máji prekonal Józsefa Bozsika v počte reprezentačných štartov (101 zápasov), vo Francúzsku sa stal najstarším účastníkom v histórii ME. Predchádzajúcim držiteľom veteránskeho maxima bol Nemec Lothar Matthäus, ktorý si pripísal štart na kontinentálnom šampionáte 2000 vo veku 39 rokov a 91 dní.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies