Tepco zaplatí v prípade samovraždy rodine odškodné

NETKY.SK • 26 August 2014, 14:25 • 2 min
Tepco zaplatí v prípade samovraždy rodine odškodné

JAPONSKO - Japonský súd nariadil prevádzkovateľovi poškodenej jadrovej elektrárne vo Fukušime, aby zaplatil odškodné rodine jednej z evakuovaných osôb, ktorá spáchala samovraždu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Tokyo Electric Power Company (Tepco) zaplatí na základe verdiktu rodine Hamako Watanabeovej 49 miliónov jenov (357 000 eur). Pani Watanabeová spáchala samovraždu po tom, čo bola pre rádioaktívnu kontamináciu prinútená opustiť svoj domov. Rodina žila v meste Kawamata asi 40 kilometrov od elektrárne a po katastrofe sa musela presťahovať do bytu vo Fukušime. Hydinová farma, kde manželia pracovali, bola rovnako zatvorená. Niekoľko týždňov neskôr sa 58-ročná žena poliala petrolejom a zapálila. Jej manžel a tri deti sa s Tepcom súdili o 91 miliónov jenov.

 

Elektráreň vážne poškodilo silné zemetrasenie a následné cunami v roku 2011, ktoré vyradili z prevádzky chladiace systémy reaktorov. Nový prípad by mohol otvoriť cestu mnohým ďalším podobným žiadostiam o odškodnenie, uvádza spravodajská stanica BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies