Tento týždeň navaríme...

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 09:00 • 2 min
Tento týždeň navaríme...

BRATISLAVA - Ani tento týždeň nezaháľame a prinášame vám inšpiráciu, čo variť na najbližších pár dní.

slovakia

left justify in out

Na dnes sme pre Vás pripravili:

 

Pene s nivou a kuracím mäsom

 

Cestoviny nie sú len národným jedlom Talianov, ale aj u nás majú veľkú obľubu. Hlavnou výhodou je časová nenáročnosť.

 

Suroviny pre 4 osoby:

300 g kuracích pŕs, 1 PL masla, 2 PL oleja, 3 strúčiky cesnaku, 2 ČL oregana, 300 g syra s plesňou, soľ, pene,

 

Príprava receptu:

Pene uvaríme podľa návodu v slanej vode, scedíme, vrátime do hrnca a premiešame s maslom. Medzitým ako varíme cestoviny si nakrájame mäso na rezance a opražíme na oleji. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, oregano a nastrúhaný syr. Počkáme kým sa rozpustí , pridáme k cestovinám a spolu dôkladne premiešame.

 

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

UTOROK 24.5.2016

 

Klobásová nátierka

 

Už pri čítaní názvu tejto nátierky sa vám určite zbiehajú slinky. Klobásu nemusíte jesť len pečenú, varenú, surovú, ale je z nej aj vynikajúca pomazánka.

 

Suroviny pre 4 osoby:

150 g údenej klobásy, 200g masla, 2 syry v črievku, 1-2 PL kečupu, 2 PL majonézy, soľ,

 

Príprava receptu:

V miske si vymiešame syr, maslo, kečup a majonézu. Do hladkej zmesi vmiešame pomletú klobásu. Podľa chuti už len dosolíme a natierame na chlieb.

 

obrazok

Čas prípravy: 20 minút

 

STREDA 25.5.2016

 

Plnené šampiňóny

 

Ak šampiňóny pripravíte správnym spôsobom, zachovajú si v sebe veľa vitamínu D. Okrem toho obsahujú minimum kalórií.

 

Suroviny pre 4 osoby:

20 väčších šampiňónov, 1 pór, 30 dkg strúhaného syra, 3-4 strúčiky cesnaku, mletú rascu, soľ, mleté čierne korenie, rozmarínové korenie, olej

 

Príprava receptu:

Šampiňóny očistíme, nožičky oddelíme a hlavičky dáme variť na 15 minút do vriacej slanej vody. Pór nakrájame na drobno, opečieme na oleji, pridáme nakrájané nožičky so šampiňónov, prelisovaný cesnak, soľ, rascu, rozmarín a dusíme asi 10 minút. Ak je treba, podlejeme troškou vody. Zamiešame ½ nastrúhaného syra a odstavíme. Touto zmesou naplníme hlavičky, uložíme na vymastený plech, posypeme zvyšným syrom a 15 minút zapekáme. Ak nám zvýšila plnka, môžeme ňou naplniť aj paradajky. Ako prílohu podávame hlávkový šalát.

 

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

ŠTVRTOK 26.5.2016

 

Polievka z hlivy ustricovej
 

Ste často chorý? Zaraďte do jedálneho lístka hlivu ustricovú. Jej liečivé účinky Vám pomôžu vrátiť dokonalé zdravie.

 

Suroviny pre 4 osoby:
400 g hlivy ustricovej, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, celú rascu, 1 cibuľu, olej, mletú červenú papriku, 2 PL hladkej múky

 

Príprava receptu:
Hlivu pokrájame na pásiky a  spolu s cibuľou orestujeme na oleji. Zalejeme vodou, pridáme soľ, mleté korenie, rascu, hubové korenie a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Z múky, mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, nalejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s čerstvým chlebom.

 

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

PIATOK 27.5.2016

 

Hovädzie soté

 

Cestoviny, nátierka, polievka, hríby. Chýba už len mäsitý obed. Pripravte si soté z hovädzieho mäsa.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g hovädzej roštenky, soľ, sójovú omáčku, škrobovú múčku, 6 PL oleja, 1 pór, 4 strúčiky cesnaku, 2 papriky, 4 paradajky, 100 g arašidov, 20 čiernych olív.

 

Príprava receptu:

Mäso pokrájame na rezančeky, dáme do misky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme 1 PL škrobovej múčky a necháme odstáť. Potom ho prudko opečieme na oleji, pridáme nakrájaný pór, prelisovaný cesnak, podlejeme troškou vody a udusíme. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, na kocky nakrájané paradajky, arašidy a olivy. Spolu podusíme a odstavíme. Podávame s ryžou.

 

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies