Tento týždeň môže počet pozitívnych prípadov dosiahnuť prvú tisícku, upozornil Matovič

NETKY.SK • 1 Október 2020, 10:43 • 2 min
Tento týždeň môže počet pozitívnych prípadov dosiahnuť prvú tisícku, upozornil Matovič

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič očakáva, že tento týždeň dosiahne Slovensko vrchol pandémie, kedy počty nakazených dosiahnu aj tisícku pozitívne testovaných na nový koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to počas tlačovej konferencie. Premiér poznamenal, že s takýmito predpokladmi pracoval. "Práve preto som tlačil na pílu od minulého týždňa, že sa musíme zomknúť a nabrať odvahu na prísnejšie opatrenia," poznamenal Matovič. Zároveň dodal, že opatrenia sú už prijaté a platia od štvrtka. Situácia je podľa neho mimoriadne vážna, preto k nej treba pristupovať zodpovedne.

 

 

Padol rekord v počte nakazených ale aj testovaných

Vo štvrtok sme podľa slov premiéra zaznamenali dva rekordy. Ide o počet pozitívne testovaných, ktorých bolo 797 a počet vykonaných testov, ktorých bolo 9170.

 

Súvisiaci článok: Od 1. októbra platí na Slovensku núdzový stav

 

Zdôraznil, že Slovensko má vyššie kapacity na testovanie. Matovič sa domnieva, že antigénové testy sú efektívnym spôsobom na rýchle plošné vychytenie lokálneho ohniska.

 

Účinok opatrení pocítime najskôr o dva týždne

"Najbližšie dva týždne príliš dosahy opatrení vidieť nebudú, pretože inkubačná doba vírusu je približne desať dní," poznamenal premiér.

 

img

 

Verí, že opatrenia, ktoré sa prijali, zlomia vývoj krivky. "Ak by sa nám to spoločným úsilím nepodarilo, budeme musieť prijímať aj silnejšie ochranné opatrenia," dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Koronavírus prináša svoju daň, niektoré vyšetrenia a operácie sa budú odkladať

 

Laboratória otestovali takmer 10-tisíc ľudí

V stredu pribudlo 797 pozitívnych prípadov pri 9 170 testoch. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 259 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 218 z nich.

 

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 11 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 23 pacientov. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 225 ľudí. Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 je 48.

 

Prečítajte si viac: AKTUALIZOVANÉ Pozrite si zoznam sprísnených opatrení, ktoré budú platiť už od 1. októbra

 

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 10 938, celkovo sa už zotavilo 4 620 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 6 270. 

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies