Tento týždeň bude nadpriemerne teplo, počas Vianoc neprituhne

NETKY.SK • 16 December 2015, 10:29 • 2 min
Tento týždeň bude nadpriemerne teplo, počas Vianoc neprituhne

BRATISLAVA - Tento týždeň a na Vianoce by malo byť na Slovensku nadpriemerne teplo. S výrazným ochladením netreba podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) počítať.

slovakia

left justify in out

"Naďalej k nám bude prúdiť teplý a vlhký vzduch medzi tlakovou nížou nad Atlantikom a tlakovou výšou nad južnou Európou," vysvetlil v analýze meteorológ Miroslav Šinger. Zima sa na našom území v decembri ešte výrazne neprejavila.

 

Výrazná odchýlka v teplote vzduchu však podľa Šingera nemusí nutne znamenať, že bude mimoriadne nadpriemerne teplo. "V teplom a vlhkom prúdení sa totiž často tvorí nízka oblačnosť, ktorá práve takémuto výraznému prehrievaniu vzduchu v nižších polohách bráni, a často býva najteplejšie práve v stredných polohách, no pri zmenšenej oblačnosti aj v nižších polohách," vysvetlil.

 

Prechodné ochladenia sa však môžu vyskytnúť, a to na severe Slovenska aj so snehovou prikrývkou.

 

Predpoveď počasia na Štvrtok (zdroj: SHMÚ):

Prevažne zamračené a hmlisto, cez deň od západu na viacerých miestach slabý dážď, ojedinele aj mrznúci. Vo vyšších, vo východnej polovici lokálne  aj v nižších polohách slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota +1 až -3 st. Najvyššia denná teplota -1 až 3 st. Slabý južný vietor.

 

Piatok:

Oblačno až zamračené a hmlisto. V noci na viacerých miestach slabé zrážky, na východe aj mrznúci. Cez deň zrážky len ojedinele. Nočná teplota +3 až -3 st. Denná teplota 0 až 6 st. Prevažne južný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

Sobota:

Oblačno až zamračené a hmlisto. Ojedinele mrholenie. Nočná teplota +3 až -3 st. Denná teplota 1 až 7 st.

 

Nedeľa:

Oblačno až zamračené a hmlisto. Ojedinele mrholenie. Na horách slnečno. Nočná teplota +3 až -3 st. Denná teplota 2 až 8 st.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona