Tento rok vzrastie svetový predaj PC o 4,4 % na 368 miliónov

NETKY.SK • 9 Marec 2012, 08:04 • 2 min
Tento rok vzrastie svetový predaj PC o 4,4 % na 368 miliónov

Tento rok vzrastie svetový predaj PC o 4,4 % na 368 miliónov - Svet Tempo expanzie trhu osobných počítačov by sa malo tento rok zrýchliť. Naďalej však zostane za niekdajším rastom.

slovakia

left justify in out

img

Tempo expanzie trhu osobných počítačov by sa malo tento rok zrýchliť. Naďalej však zostane za niekdajším rastom.
      Podľa poradenskej spoločnosti Gartner sa tento rok po celom svete predá 368 miliónov notebookov a stolných počítačov. To je o 4,4 % viac ako vlani. Až v roku 2013 by počet predaných kusov mal vzrásť na 400 miliónov.
      Vlani sa odbyt osobných počítačov zvýšil len o 0,5 % na 352,8 milióna kusov, pričom prognózy Gartner sa ukázali ako mimoriadne optimistické. Firma ešte v septembri znížila svoju predpoveď tempa rastu na 3,8 % z 9,3 %.
      "Predaj osobných počítačov zostane aj v roku 2012 slabý," zdôraznil analytik spoločnosti Ranjit Atwal. Hlavnou otázkou bude, či bude mať nový operačný systém Microsoftu Windows 8 a nové ultra tenké notebooky úspech. Negatívny vplyv na predaj počítačov má slabá ekonomika, ale aj pokles záujmu zákazníkov, ktorí stále viac dávajú prednosť inteligentným telefónom a tabletom.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona