Tento rok vyhostili z Maďarska už takmer 5-tisíc prisťahovalcov

NETKY.SK • 9 September 2015, 13:38 • 2 min
Tento rok vyhostili z Maďarska už takmer 5-tisíc prisťahovalcov

BUDAPEŠŤ - V tomto roku vyhostili z Maďarska už takmer 5000 prisťahovalcov. Z nich väčšina nepožiadala o štatút utečenca, prípadne im žiadosti odmietli, uviedol dnes v Budapešti zástupca riaditeľa Úradu pre prisťahovalectvo a občianstvo (BÁH) Attila Kiss.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ tento rok zaregistroval úrad 160.275 žiadostí o štatút utečenca. V zariadeniach pre migrantov je v súčasnosti umiestnených 2456 cudzincov, dodal Kiss podľa agentúry MTI.

 

Šéf oddelenia pohraničnej polície Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) László Balázs pripomenul, že v súvislosti s narušením štátnych hraníc zasahovala polícia v prípadoch 172.821 ľudí, v utorok ich bolo 2770.

 

Maďarské orgány stíhali v tomto roku 990 prevádzačov, povedal Balázs. Podľa jeho slov v utorok večer v obci Kiskunhalas v Báčsko-malokumánskej župe na zbernom mieste zaútočil na policajta jeden z migrantov, na ktorého podali na príslušnej prokuratúre trestné oznámenie za útok na verejného činiteľa.

Polícia ďalej predviedla dvoch Sýrčanov, ktorí navádzali skupinu utečencov, aby namiesto zberného tábora išli smerom do Segedína. Čelia zrýchlenému konaniu za neuposlúchnutie policajného príkazu. V tomto prípade polícia zasiahla slzotvorným plynom, avšak nie cielene, zdôraznil Balázs, podľa ktorého migranti začali po policajtoch hádzať fľaše z umelej hmoty s minerálnou vodou.

 

Predstavitelia prisťahovaleckého úradu a polície informovali novinárov, že na zozbieranie údajov ilegálnych migrantov majú 36 hodín a prisťahovalecký úrad má ďalších 12 hodín k dispozícii na registráciu týchto údajov.

 

Migranti, ktorí sa dostanú na zberné miesto polície, dostanú vodu a obložené chlebíčky, dodal Balázs.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies