Tento rok je zatiaľ na cestách Banskobystrického kraja mimoriadne tragický

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:32 • 2 min
Tento rok je zatiaľ na cestách Banskobystrického kraja mimoriadne tragický

BANSKÁ BYSTRICA - Tento rok je zatiaľ na cestách Banskobystrického kraja mimoriadne tragický. Ako upozorňuje polícia, za prvý štvrťrok už v tomto kraji pri dopravných nehodách zahynulo 12 ľudí, až trojnásobne viac než za prvý štvrťrok vlaňajška a zároveň je to najviac zo všetkých krajov Slovenska.

slovakia

left justify in out

 V apríli pribudli ďalšie dve obete. Ako dnes uviedol riaditeľ banskobystrického krajského dopravného inšpektorátu Jozef Šulok, polícia preto chystá sériu celokrajských aj okresných preventívnych akcií, pričom bude spolupracovať s obcami a osloví aj autoškoly. Vodičom chcú pripomínať, aby jazdili ohľaduplne, disciplinovane a triezvi. Podľa Šulka totiž stúpa agresivita a nedisciplinovanosť vodičov, ktorí vedome porušujú pravidlá cestnej premávky.

 

„Minulé tri roky sa darilo znižovať počet nehôd aj následky. Pred dvoma rokmi pri dopravných nehodách v našom kraji zahynulo 21 osôb, vlani 22. Tento prvý štvrťrok nás nemilo prekvapil, keď obetí bolo viac ako polovica z vlaňajšieho počtu,“ uviedol Šulok s tým, že celkový počet nehôd bol v prvom štvrťroku 308, čo je o 39 viac než vlani. 

 

Tragických nehôd so 14 obeťami bolo 11, keďže pri jednej zahynuli traja a pri ďalšej nehode dvaja ľudia. Pri piatich haváriách bol vinník pod vplyvom alkoholu, pri štyroch mali vodiči prax menej ako päť rokov. Ako pripomenul Šulok, problém šoférovania pod vplyvom alkoholu je dlhodobý. „Rýchlosť spojená s alkoholom je smrteľná kombinácia, niekoľkonásobne zvyšuje riziko nehody aj závažnosť následkov,“ zdôraznil Šulok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies