Tento pilot má len 19 rokov: Americký študent obletel sám Zem!

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 08:50 • 2 min
Tento pilot má len 19 rokov: Americký študent obletel sám Zem!

SAN DIEGO - Americký študent Matt Guthmiller sa v 19 rokoch stal v noci nadnes najmladším pilotom, ktorý absolvoval sólový let okolo našej planéty.

slovakia

left justify in out

Po pristátí stroja typu Beechcraft A36 Bonanza v okolí kalifornského San Diega sa v pondelok večer miestneho času vyznal, že to bola veľká zábava. Ako ďalej informovali americké médiá, Guthmiller absolvoval v priebehu 44 dní trasu dlhú viac ako 46.000 kilometrov.

      

V rekordných tabuľkách zrejme nahradí doteraz najmladšieho pilota s podobným výsledkom, 21-ročného Jacka Wieganda z Kalifornie, ktorý svoj rekord vytvoril iba v minulom roku.
      

Matka šťastného mladíka Shirley Guthmillerová v rozhovore pre jeden z amerických televíznych kanálov konštatovala, že jej syn je superpilotom, a pochválila sa, že bola jeho prvým pasažierom vôbec, keď ako 16-ročný získal preukaz pilota.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona